15 oktober 2020 | Seated Nightlife? Het Kan!

Coronaproof naar de discotheek? Place2Party heropent en viert voortaan elke zaterdag feest: “Dansen gebeurt niet, maar wat wiebelen op de stoelen kan wel”

LICHTERVELDE/TORHOUTVoor het eerst sinds half maart was er zaterdag weer licht, leven en muziek in Place2Party. De discotheek heropende de deuren voor het publiek en is van plan om dat voortaan elke zaterdag te blijven doen. “Alles perfect coronaproof”, verzekert zaakvoerder Lorenzo Charles. “We werken op reservatie met tafels van vier en sluiten om 23 uur.”

Sam Vanacker  Laatste update: 14:28

Het zijn zes loodzware maanden geweest voor Place2Party. Half april nog streamden ze een live dj-set, terwijl er met Lemonn ondertussen ook een nieuw  grafisch bureau opgericht werd, maar dat neemt niet weg dat het zes maanden bijzonder stil bleef in de discotheek op de grens van Lichtervelde en Torhout. Het zag er naar uit dat dat nog wel even zo zou blijven. Tot zaterdag. “Uitzonderlijke tijden vereisen uitzonderlijke maatregelen”, verwoordt Lorenzo het. “We gooiden het concept om. Het is per slot van rekening niet omdat er niet gedanst mag worden, dat we de deuren moeten gesloten houden. De beleving is uiteraard anders, maar daarom niet minder waardevol.”

Beleving van vroeger proberen te benaderen

De discotheek kreeg toestemming van het gemeentebestuur om de deuren te heropenen, weliswaar op voorwaarde dat alles coronaproof bleef. Aan de beelden te zien die afgelopen zaterdag werden genomen was dat ook zo. “Vorige zaterdag ontvingen we 150 gasten, uitsluitend op reservatie”, gaat Lorenzo verder. “In eerste instantie hadden we tafels van tien voorzien, maar na de verkleining van de bubbels hebben we dat teruggeschroefd naar tafels van vier. We hebben geprobeerd om ondanks die beperkingen toch zoveel mogelijk de beleving van vroeger te benaderen.”

“Een dj kwam draaien, we zorgden voor confetti, een rookmachine en een lichtshow, hostessen brachten drankjes en kleine hapjes aan tafel en er werden ook fluosticks uitgedeeld. Allemaal mogelijk terwijl iedereen zo veel mogelijk aan tafel blijft zitten, net zoals dat nu ook bij pakweg huwelijksfeesten kan. Alleen voor toiletbezoeken kan er rechtgestaan worden, maar dan met mondmasker op. Dansen zit er niet in, maar wat wiebelen op de stoelen zonder de bubbel te verlaten kon wel. En dat werd ook gretig gedaan.”

Om 23 uur dicht

“Maar zonder sociaal contact buiten de bubbel en zonder een dansvloer kunnen we niet de volle discotheekbeleving bieden. Daarom vragen we ook geen toegangsgeld, maar we bewijzen dat seated nightlife wel degelijk kan”, aldus Lorenzo, die zich zaterdag trouwens ook aan het sluitingsuur van de cafés hield. “De deuren gingen open om 17 uur en om 22.30 uur werd het laatste rondje geserveerd. Om 23 uur was het voorbij, maar de sfeer was heel positief. Iedereen was vooral blij om elkaar terug te zien. De gasten hadden een leuke avond en daar doen we het voor.”

 

14 augustus 2020 | Place2Party stopt niet!

[pdf-embedder url=”https://www.place2party.be/wp-content/uploads/20200814_Krant-van-West-Vlaanderen-Brugsch-Handelsblad-Brugge-Torhout_p-80_Place2Party-stopt-niet.pdf”]

Roeselaarseweg 75b
8820 Torhout