Place2Party & Corona / Covid-19

Het Overlegcomité heeft vandaag de coronasituatie in ons land besproken en een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen beslist. Zo komt er een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk. Een strikte naleving is noodzakelijk als we een lockdown willen vermijden.

Place2Party draagt jullie gezondheid hoog in het vaandel en volgt bijgevolg de nieuwe maatregelen die de overheid ons oplegt. Aangezien wij geen verplichte mondmaskerdracht willen toepassen, verplichten wij onze bezoekers het Covid Safe Ticket te combineren met een zelftest ter plaatse.

Uw COVID-certificaat én een zelftest ter plaatse worden, naast uw aangekochte toegangsticket, extra toegangsvoorwaarden. Het “COVID-safe ticket” is geen apart document, u vindt het in de COVIDSafe app.

Voor gebruik van COVID-certificaten als Covid Safe Ticket (CST) gelden deze regels:

Door het gebruik van het CST+ (Corona Safe Ticket + zelftest) vallen mondmasker, social distancing en CIRM/CERM-beperkingen weg.
Natuurlijk staat Place2Party in voor een degelijke crowd-management, voldoende sanitaire voorzieningen en een adequate ventilatie.

Place2Party voorziet voor iedere bezoeker een zelftest ter plaatse. Hoe dit zal worden georganiseerd wordt zeer binnenkort bericht.

Houd onze sociale media in de gaten voor updates .

Wat is een geldig COVID-certificaat ?

Een vaccinatiecertificaat dat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus. Je bent volledig gevaccineerd als je laatste prik minstens 2 weken geleden is.

Een herstelcertificaat dat aantoont dat je hersteld bent van COVID-19. Je had een positieve PCR-test die niet ouder is dan 180 dagen en je quarantaine is voorbij.

Een testcertificaat dat bewijst dat je een PCR-test onderging waarvan het resultaat negatief was (geldigheid = dag van de test + 2 dagen).

Waar kan ik deze COVID-certificaten vinden?

Deze zijn gratis digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

Wat is een Corona Safe Ticket?

Het COVID-certificaat is in juni 2021 in de eerste plaats ingevoerd en bedoeld om te reizen binnen de EU.

Sinds 13 augustus 2021 wordt het ook ingezet als toegangsvoorwaarde voor evenementen in België. Er wordt dan de naam ‘COVID Safe Ticket’ (CST) gebruikt. Sinds 1 november wordt het ook in Vlaanderen breder ingezet als toegangsvoorwaarde in horeca en fitnesscentra, en optioneel in een aantal voorzieningen voor residentiële opvang van kwetsbare personen.

Het “COVID-safe ticket” is geen apart document. Het geldige COVID-certificaat dat u vindt in de COVIDSafe app, op de digitale kanalen of dat u via de post kreeg toegestuurd gebruikt u ook om toegang te krijgen tot de plaatsen waar dit als toegangsvoorwaarde is ingevoerd.

Deze pagina wordt momenteel bijgewerkt naar aanleiding van de beslissingen van het Overlegcomité van 17 november.

Meer info: https://www.vlaanderen.be/covid-safe-ticket-cst-als-toegangsvoorwaarde

CST en mijn privacy?

Bij het scannen van de corona-certificaten op een evenement worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met de organisator of bewakingsfirma. Zij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen (bv. of het nog geldig is).

Zelftest
Roeselaarseweg 75b
8820 Torhout